O projektu Stopimo skupaj za naše šolarje


Pretresajo nas vedno pogostejše zgodbe malih šolarjev, katerim starši čedalje težje kupijo osnovne šolske potrebščine. Šola bi morala biti za vse otroke enaka. Morala bi biti prostor, kamor z veseljem hodijo tešiti svojo radovednost in spletajo pristne prijateljske vezi s svojimi vrstniki. Zdaj pa vsak dan slišimo žalostne zgodbe o šikaniranju otrok iz socialno šibkih družin, ki izgubljajo pravico do brezskrbnega otroštva. Še več, izgubljajo možnosti za lepo prihodnost.

Število socialno ogroženih otrok je letos kar 11.100 (!) in v Rotary klubu 25 smo se jim odločili pomagati!

Projekt pod geslom "Šola, enaka za vse!" izvajamo od jeseni 2013, zaključili pa ga bomo predvidoma s primopredajo spomladi 2014. Še vedno zbiramo donacije, s 50 EUR lahko pomagate kar dvema šolarjema, veseli pa bomo vsake podpore.

Preberite si več o projektu >>


11.6.2013 smo podoben projekt že izpeljali in uspešno predali donacijo v znesku več kot 186.000 €. Poglej te si fotogalerijo in poročilo iz dogodka >>

Oddaja Stopimo skupaj za naše šolarje, 26.1.2014


»Vsaka pomoč je dobrodošla. Naj vsakdo pomaga po svojih močeh,« je to nedeljo Bernarda Žarn nagovarjala gledalce in gledalke dobrodelnega koncerta na prvem programu TV Slovenija. Koncert slovenskih glasbenikov in glasbenic ob spremljavi Big Banda RTV Slovenije je bil že drugi letošnji dogodek v okviru vseslovenskega dobrodelnega projekta »Stopimo skupaj za naše šolarje«, občinstvo pa je za otroke iz socialno ogroženih družin s klici na brezplačno telefonsko številko zbralo 54.550 evrov.

Preberite več >>
Dobrodelna predpremierna predstava "50 odtenkov njive"

 

V četrtek, 16.1.2014 smo ob 19:00 organizirali dobrodelno predpremierno predstavo »50 odtenkov njive«, ki jo je izvajal in donira naš ambasador Boštjan Gorenc – Pižama.

Preberite več o predstavi >>
S projekti Stopimo skupaj smo v zadnjih štirih letih pomagali preko 6.000 otrokom in zbrali preko 560.000 €


Ali ste vedeli, da smo v Rotary Klubu 25 v sodelovanju z RTV Slovenija doslej že štirikrat zelo uspešno izpeljali dobrodelne oddaje Stopimo skupaj? Res smo ponosni, da smo uspeli stopiti skupaj in v okviru projektov zbrali vsa potrebna sredstva, tudi z vašo pomočjo.

Preberite si več o preteklih projektih >>
Zlati donatorji


 
Krater Media ADEL IPROM  
Medijski pokrovitelj      
       
   
Linea Directa Communications Alu Alprem    
 
 Veliki donatorji

Elektromontaža
Beseda, Vesna Sodnik s.p.
Ceh za smeh
Telekom slovenije
Led Tech d.o.o.
Ad partner d.o.o.

 

Donatorji

Technology-chicks.com
Terminal Studio d.o.o.
Celzija Ljubljana d.o.o.
The events, CMM d.o.o.
Žito d.d.
Lokal Carpe Diem, Ljubljana
Erfa d.o.o.
Proevent d.o.o.
Erfa d.o.o.
Fotograf Domen Groegl