STOPIMO SKUPAJ ZA NEDONOŠENČKE


V ljubljanski porodnišnici se vsako leto rodi več kot šest tisoč novorojencev, kar je tretjina vseh v Sloveniji rojenih otrok. V porodnišnici deluje tudi Enota za intenzivno terapijo in nego novorojencev, namenjena zdravljenju in negi prezgodaj rojenih otrok iz vse Slovenije. Na enoti vsako leto sprejmejo več kot 500 novorojenčkov, od katerih je večina nedonošenčkov: lani jih je skoraj 180 tehtalo manj kot poldrugi kilogram.

Zdravljenje in nega tako majhnih otrok zahtevata ne le izkušeno osebje, temveč tudi kakovostno in varno opremljene prostore ter številne dodatne aparate. Enota za intenzivno terapijo in nego novorojencev je po uspešnosti (tako preživetju kot tudi zdravstvenem stanju novorojenčkov) primerljiva z velikimi centri tako v ZDA kot v Evropski uniji, žal pa za njimi zaostaja predvsem v opremljenosti oddelka, saj Klinični Center Ljubljana ne more zagotoviti dovolj sredstev niti za nadomeščanje starih, za odpis predvidenih aparatur.

Letos smo se jim odločili pomagati!

Preberite več o projektu >Dobrodelni odbojkarski turnik, BTC, 12.9.2015


V Rotary klubu Ljubljana - 25 zaključujemo dobrodelni projekt “Stopimo skupaj za nedonošenčke”, s katerim pridobljenimi sredstvi bomo prenovili in opremili prostore za nedonošenčke. V preteklih letih smo podobne projekte že izpeljali in uspešno predali donacije v skupni vrednosti več kot 700.000 €.

Še pred zaključkom letošnjega projekta pa se še enkrat obračamo na vas s prošnjo po pomoči in sicer vas vabimo k sodelovanju na dobrodelnem turnirju “ZATO! IGRAM ODBOJKO”. Turnir organiziramo v sodelovanju z BTC Ljubljana ter Rotaract Ljubljana 25 in bo potekal na Trgu mladih v soboto 12.9. 2015 od 10.00 ure dalje.

Prijavnica na turnir >>


S projekti Stopimo skupaj smo v zadnjih petih letih pomagali preko 20.000 otrokom in zbrali preko 630.000 €


Ali ste vedeli, da smo v Rotary Klubu 25 v sodelovanju z RTV Slovenija doslej že petkrat zelo uspešno izpeljali dobrodelne oddaje Stopimo skupaj? Res smo ponosni, da smo uspeli stopiti skupaj in v okviru projektov zbrali vsa potrebna sredstva, tudi z vašo pomočjo.

Preberite si več o preteklih projektih >>
PRIČARALI 11.333 OTROŠKIH NASMEHOV


Člani Rotary cluba Ljubljana 25, organizatorji projekta »Stopimo skupaj za naše šolarje«, ki so lani poskrbeli za lepši začetek šolskega leta šest tisočim šolarjem iz socialno ogroženih družin, so letos razveselili kar 11.333 otrok iz socialno ogroženih družin.

Šolske potrebščine v vrednosti 178.142 EUR smo slovesno predali 10.6. na dogodku na Osnovni šoli Ivana Cankarja Vrhnika. Preberite si sporočilo za javnost in oglejte si fotografije iz dogodka >>


To je bil za nas že peti projekt Stopimo skupaj, oglejte si arhiv.ZATO! igram odbojko, 14.6.2014


Zadnji dogodek v sklopu projekta je bil dobrodelni turnir “ZATO! IGRAM ODBOJKO”. Turnir smo organizirali v sodelovanju z BTC Ljubljana ter Rotaract Ljubljana Feniks in je potekal na Trgu mladih v soboto 14.6. 2014 od 9.00 ure dalje.

Čestitamo zmagovalni ekipi Soba ROOM, drugo uvrščeni Comtrade in tretje uvrščeni ekipi ERFA!

Poglejte si več informacij in fotogalerijo >>
Oddaja Stopimo skupaj za naše šolarje, 26.1.2014


»Vsaka pomoč je dobrodošla. Naj vsakdo pomaga po svojih močeh,« je to nedeljo Bernarda Žarn nagovarjala gledalce in gledalke dobrodelnega koncerta na prvem programu TV Slovenija. Koncert slovenskih glasbenikov in glasbenic ob spremljavi Big Banda RTV Slovenije je bil že drugi letošnji dogodek v okviru vseslovenskega dobrodelnega projekta »Stopimo skupaj za naše šolarje«, občinstvo pa je za otroke iz socialno ogroženih družin s klici na brezplačno telefonsko številko zbralo 54.550 evrov.

Preberite več >>
Dobrodelna predpremierna predstava "50 odtenkov njive"

 

V četrtek, 16.1.2014 smo ob 19:00 organizirali dobrodelno predpremierno predstavo »50 odtenkov njive«, ki jo je izvajal in donira naš ambasador Boštjan Gorenc – Pižama.

Preberite več o predstavi >>