Nov projekt - INTENZIVNA PORODNA SOBA 2016


Zato smo se člani Rotary Kluba Ljubljana 25 odločili, da tudi v letu 2016 skupaj z Vami zavihamo rokave in tokrat zberemo potrebna sredstva za popolno prenovo še enega pomembnega oddelka ljubljanske porodnišnice t.j. intenzivne porodne sobe porodnega bloka, kjer se izvajajo nujni oz. kritični porodi.

Razlogi za kritične porode so različni; lahko je nenadoma ogrožen nerojen otrok ali bodoča mamica. Kritičen porod je lahko načrtovan ali nenaden. V vsakem primeru je intenzivna porodna soba tisti prostor, v katerem se pod velikimi pritiski dogaja niz stresnih, nevarnih in ogrožajočih situacij. Urejeno in pomirjujoče okolje ter vrhunska oprema pomagajo razbremeniti tako bodočo mamico kot zdravstveno osebje, ki pomaga njej in otroku.

Preberite več o projektu >>


STOPIMO SKUPAJ ZA NEDONOŠENČKE


V ljubljanski porodnišnici se vsako leto rodi več kot šest tisoč novorojencev, kar je tretjina vseh v Sloveniji rojenih otrok. V porodnišnici deluje tudi Enota za intenzivno terapijo in nego novorojencev, namenjena zdravljenju in negi prezgodaj rojenih otrok iz vse Slovenije. Na enoti vsako leto sprejmejo več kot 500 novorojenčkov, od katerih je večina nedonošenčkov: lani jih je skoraj 180 tehtalo manj kot poldrugi kilogram.

v Rotary Klub-u Ljubljana 25 smo novembra s svečano primopredajo v ljubljanski porodnišnici zaključili lanski dobrodelni projekt 2015, v katerem smo zbrana sredstva v vrednosti 196.595 EUR podarili Oddelku za intenzivno nego in terapijo novorojencev.


Dobrodelni odbojkarski turnik, BTC, 12.9.2015


V Rotary klubu Ljubljana - 25 zaključujemo dobrodelni projekt “Stopimo skupaj za nedonošenčke”, s katerim pridobljenimi sredstvi bomo prenovili in opremili prostore za nedonošenčke. V preteklih letih smo podobne projekte že izpeljali in uspešno predali donacije v skupni vrednosti več kot 700.000 €.

Še pred zaključkom letošnjega projekta pa se še enkrat obračamo na vas s prošnjo po pomoči in sicer vas vabimo k sodelovanju na dobrodelnem turnirju “ZATO! IGRAM ODBOJKO”. Turnir organiziramo v sodelovanju z BTC Ljubljana ter Rotaract Ljubljana 25 in bo potekal na Trgu mladih v soboto 12.9. 2015 od 10.00 ure dalje.

Prijavnica na turnir >>


S projekti Stopimo skupaj smo v zadnjih petih letih pomagali preko 20.000 otrokom in zbrali preko 630.000 €


Ali ste vedeli, da smo v Rotary Klubu 25 v sodelovanju z RTV Slovenija doslej že petkrat zelo uspešno izpeljali dobrodelne oddaje Stopimo skupaj? Res smo ponosni, da smo uspeli stopiti skupaj in v okviru projektov zbrali vsa potrebna sredstva, tudi z vašo pomočjo.

Preberite si več o preteklih projektih >>